COACHING
NYCKELN TILL EN BÄTTRE FRAMTID ÄR INDIVIDUELLT LEDARSKAP

- Våga älska dig själv! 

IMG_8258_edited.jpg

Ibland känns livet lite övermäktigt och även jag kan känna en känsla av otillräcklighet. 

Det är inget konstigt. Att tillåta sig att känna känslorna, acceptera att jag känner som jag känner just i den stunden. Det är det som hjälper mig att må bra i det stora hela för när jag accepterar mina känslor kan jag förhålla mig till känslorna, varesig det är positiva eller negativa känslor. (Att kalla det negativa och positiva är egentligen dumt, eftersom vi behöver alla känslor). När jag tillåter mig att känna det jag känner så kan jag handla därefter. Kanske behöver jag en timme egentid till meditation och gå in i mig själv. Kanske behöver jag ta mig i kragen och planera in lite längre vila. Kanske behöver jag ut och springa för att få mer energi av frisk luft och måbrahormoner. Eller kanske bara omfamna situationen fullt ut. För om jag accepterar mina känslor kan jag vara medvetet närvarande och göra medvetna aktiva val och handlingar för att förändra det som behöver förändras. Det är nu jag kan prioritera och välja vilken väg jag vill gå härnäst. Det är att ta ansvar. Ingen annan kommer hoppa i mina skor och springa min löprunda åt mig. Inte heller välja åt mig. Och ärligt, är det inte jag som vet bäst vad jag egentligen behöver om jag tillåter mig att se klart på situationen och inte låta mig skrämmas av tankemönster och föreställningar. 

Även om vi ibland tappar bort oss lite efter vägen när vi kanske inte gjort fullt medvetna val eller kanske påverkats av yttre omständigheter mer än vi ville förstå. Det är viktigt att inte fastna i våra känslor. Vi är inte vår sorg, vi har sorg. Vi är inte deprimerade vi har en depression. När vi slutar förneka känslor, tankar och handlingar och istället tillåter en medvetenhet och insikt - det är då vi kan förändra. 

Det är det vi jobbar med inom coaching. Vi ser hela bilden, lyfter fram hinder, omvandlar hinder till utmaningar och utmanar oss själva genom att förändra vårt tankemönster och kan på ett tryggt sätt kliva utanför vår comfort zone med rätt mindset. Vi slår hål på föreställningar om vad som kommer hända om vi gör si eller så, för det kan vi ändå inte veta i förväg. Vi skapar förutsättningar och en plan med medvetna aktiva val. Du slutar gå på autopilot. Men det krävs av dig att våga sluta göra som du alltid gjort och förvänta dig andra resultat. Vill du ha andra resultat måste du våga göra annorlunda. Du kan inte lösa problem med samma mindset som skapade problemen. 


Behöver du en riktigt bra coach för att hitta din medvetenhet kring dina val? Bena ut vad du egentligen behöver? Tillsammans med mig skapar vi din plan helt individuellt utefter dina mål och jag hjälper dig till att våga skapa det liv som du älskar att leva. Med mig som coach följer jag dig hela vägen till att våga leva fullt ut. Till att våga älska dig själv.