Mindfulness Borlänge Falun

MINDFULNESS 
KURSSTART 24 NOVEMBER

- Våga älska dig själv!

Upplever du ett högt tempo? Har du svårt att få dygnets timmar att räcka till? 

Ta det lugnt, lär dig mindfulness - ett fantastiskt verktyg för att bemästra stressfyllda sammanhang i vardagen, på arbetet och i alla situationer du befinner dig i. Mindfulness based stress reduction är ett program som bygger på verktyg, förhållningssätt, informella och formella övningar som du lär dig och kan använda för att bli mer närvarande i nuet. 

Att få in mindfulness i vardagen hjälper dig att stå stadigt och vara i kontakt med dina känslor och tankar. När du är i kontakt med dig själv, dina tankar och känslor kan du bemästra livet utifrån aktiva val av handlingar. Allt för att du ska känna dig trygg och hitta lugnet i stormen.

“Det avgörande är inte vad som händer oss utan hur vi svarar på det som sker” 


Vänta inte tills det går för långt, ta kommando redan i dag. 

Mindfulness är för dig, för mig, för alla. 

Inga förkunskaper krävs

I kursen Mindfulness får du uppleva att vara närvarande här och nu, du får testa en mängd olika meditationer och lära känna dig själv bättre. En bra start i din personliga utveckling. Tidigare deltagare uppskattar gemenskapen i gruppen, att lära sig hantera stressfyllda situationer med ett lugn, att vara medveten i nuet och att få lära sig grunderna till meditation. Hälsomotiv Sara Skog AB ligger i Borlänge och vänder sig till närområdet, bland annat Falun. Den här kursen är dock online, vilket gör den tillgänglig för alla oberoende på vart man befinner sig.


Mindfulness är medveten närvaro. Att vara närvarande i nuet kan vara nog så svårt. Regelbunden träning av Mindfulness ger många  positiva effekter och framförallt i hjärnan, det hjälper vårt  alarmsystem, amygdala, att fungera bättre. Vilket i sin tur leder till  mer medvetna val och bättre beslutsfattande genom mer fokus och lugn i  stressiga situationer. Du blir introducerad till att själv utföra olika meditationer som kroppsscanning, gående zen meditation, sittande zen meditation och att sitta i zazen. 


Mindfulness får du uppleva att vara närvarande här och nu, du får testa en mängd olika meditationer och lära känna dig själv bättre. En bra start i din personliga utveckling. Tidigare deltagare uppskattar gemenskapen i gruppen, att lära sig hantera stressfyllda situationer med ett lugn, att vara medveten i nuet och att få lära sig grunderna till meditation. 

Både vägledda meditationer och meditationer utan vägledning.


Du får verktyg för tillämpning av Mindfulness i vardagen och i arbetet. Du får under vägledning använda och se mindfulness som ett förhållningssätt till livet och allt som sker. Detta för att du  själv ska känna dig trygg i att fortsätta använda dig av detta fantastiska verktyg på egen hand i vardagen och livet.