20210519_163141_edited.png
 
20210519_164215.jpg

MINDFULNESS

- Våga älska dig själv!

I kursen Mindfulness får du uppleva att vara närvarande här och nu, du får testa en mängd olika meditationer och lära känna dig själv bättre. En bra start i din personliga utveckling. Tidigare deltagare uppskattar gemenskapen i gruppen, att lära sig hantera stressfyllda situationer med ett lugn, att vara medveten i nuet och att få lära sig grunderna till meditation.


Mindfulness är medveten närvaro. Att vara närvarande i nuet kan vara nog så svårt. Regelbunden träning av Mindfulness ger många  positiva effekter och framförallt i hjärnan, det hjälper vårt  alarmsystem, amygdala, att fungera bättre. Vilket i sin tur leder till  mer medvetna val och bättre beslutsfattande genom mer fokus och lugn i  stressiga situationer.Du blir introducerad till att själv utföra olika meditationer som kroppsscanning, gående zen meditation, sittande zen meditation och att sitta i zazen. 


Mindfulness får du uppleva att vara närvarande här och nu, du får testa en mängd olika meditationer och lära känna dig själv bättre. En bra start i din personliga utveckling. Tidigare deltagare uppskattar gemenskapen i gruppen, att lära sig hantera stressfyllda situationer med ett lugn, att vara medveten i nuet och att få lära sig grunderna till meditation. 

Både vägledda meditationer och meditationer utan vägledning.


Du får verktyg för tillämpning av Mindfulness i vardagen och i arbetet. Du får under vägledning använda och se mindfulness som ett förhållningssätt till livet och allt som sker. Detta för att du  själv ska känna dig trygg i att fortsätta använda dig av detta fantastiska verktyg på egen hand i vardagen och livet. 


Kundrecensioner 


Betyg 5 av 5 

Gett mig väldigt mycket insikt, förbättringspotential. -Tuija 

Betyg 5 av 5 

Ger mycket stor effekt på tankemönster. River falska murar. -Maarit 

Kundrecensioner: 

"Att fått träffats i gruppen och prata med andra och vetat att det som sagts stannat i gruppen. Det har känts tryggt och bra. Dina kloka ord!! Har fått några verktyg jag känner är bra." - Åsa. H


"Jag hade en jättebra känsla under hela kursen. Sara knuffar igång oss deltagare på en väldigt viktig resa, där vi uppmuntras att se saker från nya perspektiv. Jag har under längre tid haft problem med stress och hur ja ska hantera de olika typerna av stress som finns. Har haft svårt att inte ta med jobbet hem mentalt mm. Under och efter kursen har jag fått insikt i vad jag behöver göra för att bryta stressmönstret. Och det bästa är: jag har fått orken till att kunna genomföra förändringarna. Kundbemötandet är kanon. Sara är glad, lugn och sprider energi runt omkring sig (vilket smittar av sig). Det är alltid en utmaning att överföra en kurs från fysiskt möte till digitalt rum. Men jag tycker att hon har lyckats väldigt bra med att skapa ett tryggt rum. Man riktigt längtar efter att logga in och träffa resten av deltagarna. Jag är otroligt nöjd med kursen och rekommenderar den till alla jag träffar och känner!" - Victor Ryberg

 
20210519_165809_edited.jpg

QIGONG

- Våga älska dig själv!

Mindfulness och Qigong är två andra effektiva metoder för att väcka medvetenhet, att bli medveten i nuet och att själv kunna skapa det liv som du älskar att leva.En blandning av Mindfulness och Qigong kommer du uppleva med en touch av Coaching. Du får testa coaching, både att coacha andra och bli coachad av andra. Det är mycket givande och ses som uppskattat av tidigare deltagare.

När du utövar Mindfulness och Qigong kopplar du samman kropp och själ. Du utvecklar din självkännedom och spiritualitet. Qigong skapar en balansering av kroppens energiflöde - qi. Qigong är en del av traditionell kinesisk medicin och har en stärkande effekt på hela ditt välmående. 


Mindfulness är medveten närvaro - genom att vara medveten i nuet får du mer fokus och lugn i stressiga situationer, du gör mer medvetna val och får ett bättre beslutsfattande.

Genom att regelbundet utöva mindfulness och qigong skapar du en djupare förståelse för vad ditt sinne och kropp behöver för välmående.

Du blir mer närvarande i nuet och en aktiv skapare av ditt liv. Det ger en dig en högre meningsfullhet när du lyssnar inåt och följer ditt hjärta och intuition.

Qigong och Mindfulness varvas med olika övningar och utöver det får du lära dig om de fem elementen: Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten och hitta din inre balans.


Qigong går ut på att andas och samtidigt utföra långsamma och mjuka rörelser för att din kropp och själ ska helas och stärkas. Det gör den genom att rörelser och andning hjälper kroppen till ett flöde av livsenergi. Livsenergin löser upp stagnationer i kroppen och främjar ditt välmående på många sätt. Qi betyder energi och gong betyder rörelse. 

Qigong har använts i flera tusentals år för att stärka kroppen, immunförsvar, musklerna, lederna och förebygga samt behandla fysiska åkommor. När vi utför övningarna i Qigong skapas ett lugn samtidigt som kroppen får en ökad energi och vår egen läkeförmåga ökar. Ett harmoniskt och rofyllt välmående infinner sig. När du utövar Qigong utvecklas din andliga och spirituella sida men också din fysiska hälsa. 

Du får lära dig övningarna, hur de utförs och öva på att kunna utföra dom på egen hand. I Qigong förenas kropp och själ genom andning och övningar. Det är ett fantastiskt sätt att landa i nuet och få kontakt med sig själv och rensa bort all obefogat själsligt skräp och fylla på med ny kraft och energi. 

Mindfulness är medveten närvaro. Att vara närvarande i nuet kan vara nog så svårt. Forskning visar att regelbunden träning av Mindfulness ger många  positiva effekter och framförallt i hjärnan, det hjälper vårt  alarmsystem, amygdala, att fungera bättre. Vilket i sin tur leder till  mer medvetna val och bättre beslutsfattande genom mer fokus och lugn i  stressiga situationer.Du blir introducerad till att själv utföra olika meditationer som kroppsscanning, gående zen meditation, sittande zen meditation och att sitta i zazen. Kundrecensioner för Hälsomotiv Sara Skog AB 

Betyg 5 av 5 

Gett mig väldigt mycket insikt om förbättringspotential. -Tuija 

Betyg 5 av 5 

Ger mycket stor effekt på tankemönster. River falska murar. -Maarit 

 
Sara%20och%20ulrica%20kaffe_edited.jpg

COACHING

- Våga älska dig själv! 

Inom coaching jobbar vi mycket med medvetenhet. Att skapa medvetenhet, en insikt och ett närvarande i nuet. Det är närvarandes i nuet och i medvetenhet som du kan skapa det liv som du älskar att leva. Där kan du hitta din självkänsla, tillit till din egen förmåga och hitta mod att följa din intuition och passion med klarhet och medvetenhet. 

Coaching främjar din personlig utveckling, självkänsla och självförverkligande 


Vi använder oss av metoder som coaching inom KBT (kognitiv beteendeterapi), ACT (active commitment therapy) eller motiverande samtal. Dessa coaching metoder är effektiva som stresshantering men även inom friskvård och hjälper dig bena ut och ta reda på vad du kan göra för att förändra din situation och främja hälsan genom att skapa ett välmående och må så bra som möjligt. Alla behöver stöd utifrån ibland och coaching är en bra metod för att bli trygg och känna stöd i och under förändring.

Stärk självkänslan, öka prestationen och rikta ditt fokus rätt!


Medveten närvaro och nulägesbeskrivning kring dina värderingar och prioriteringar. 

  • Vad är viktigt i ditt liv? 

  • Bli mer mindful och en medveten skapare

  • Du styr ditt liv

  • Du är målskapande 

  • Ta faktiska och konkreta steg i rätt riktning  

  • Vad är din verklighet och din sanning?

  • Hur tänker och känner du egentligen? 

  • Förbättra din självkänsla och självbild

  • Lär dig styra dina tankar och känslor

  • Det är du som är skaparen i ditt liv


Oavsett om du söker ledarskaps-, livs-, KBT&ACT-, meditations-, stress-, självkänsla- eller hälsocoach har du kommit rätt. 

I all coaching sitter du själv på alla svaren när vi ställer rätt frågor. 

Även en coach behöver sin coach för fullgod potential. 


Kundrecensioner 

Betyg 5 av 5

"Superbra coach! På en timme har vi gått igenom så mycket att jag även kommit fram till ett beslut som varit extremt tufft för mig att komma fram till innan. Finns Inge bättre coach som förstår människan så bra och som kan ge rätt guidning i ens liv” - Eva 

Betyg 5 av 5

Sara är en fantastisk coach. Hon vill att man ska lyckas med det man företer sig och guidar en till självinsikt och att älska sig själv. På riktigt får jag underbar coachning och lär mig massor om mig själv som jag har stor användning för i livet och som jag kommer bära med mig resten av mitt liv. Ta dig tid att få coachning av Sara , du kommer inte ett ångra dig! - Anonym