Stresscoach utbildning

Bli en certifierad stresscoach

Certifierad stresscoach

Längd: 6-12 månader Plats: Distans

Certifierad stresscoach är en utbildning för dig som är intresserad av att förstå och hantera stress och riktar sig till dig som vill utveckla ditt ledarskap, föreläsa eller är en entreprenör. I utbildningen kommer du lära dig vetenskapliga metoder, ett coachande förhållningssätt och kraftfulla beprövade verktyg för att leda människor att nå sina mål genom inre förändringsarbete. Boka ett möte med en kursledare idag för att påbörja din resa mot den mest kvalitativa stresscoach-utbildningen på marknaden.

Boka möte

Under utbildningen

Under utbildningen kommer du att få en grundläggande förståelse för stress, inklusive dess fysiologi och skillnaden mellan positiv och negativ stress. Du kommer att utforska vikten av återhämtning, coping-strategier och olika förhållningssätt för att hantera stress. Du lär dig om förändringsprocessens olika delar kommer du att kunna stödja dina klienter genom deras utmaningar och främja deras personliga tillväxt. Lär dig grunderna för att skapa balans mellan stress, prestation och återhämtning.

Du kommer också få verktygen för att skapa ett professionellt förhållningssätt och utveckla ditt coachande. Du lär dig det kraftfulla konceptet med medvetandegörande frågor och aktivt lyssnande för att verkligen hjälpa andra att uppnå sina önskade resultat. Slutligen kommer du också att utforska ämnet från ett etiskt perspektiv för att säkerställa att din coaching är både effektiv och kraftfull.

Kursinnehåll

Utbildningen är uppbyggd på ett beprövat och vinnande koncept framtaget av Sara Skog, grundare av Hälsomotiv. Under utbildningen kommer du löpande att implementera det vetenskapliga och effektiva metoderna i totalt 10 steg för att uppnå ditt bästa resultat.

 1. Introduktion
 2. Vad är stress?
 3. Stressfysiologi
 4. Livsbalans
 5. Coping
 6. Coaching
 7. Stresshantering och mindfulness
 8. Coachande förhållningssätt
 9. Etik, regler och riktlinjer
 10. Marknadsföring

Vill du veta mer? Följ länken för att ta del av all kursinformation.

Läs kursinformation

Det här ingår i stresscoach-utbildningen

 • Elevmedlemskap via Svenska Friskvårdsförbundet
 • Kurslitteratur
 • Teori och praktik varvas för bästa inlärning.
 • Ett community där ni peppar varandra till välgång och framgång som ett stöd genom utbildningen och vänner för livet.
 • Mentorträffar med direkt Q&A där du ställer frågor live, reflekterar och lär dig fördjupa dig inom det område du önskar. Alltid i små grupper för din trygghet och för att du ska kunna utvecklas inom just din expertis.
 • Mentorstid
 • Diplom StressCoach
 • Kursintyg StressCoach
 • Certifiering via Svenska Friskvårdsförbundet som Kvalitetssäkrad Terapeut (certifieringsprov, online)

Efter avslutad utbildning som stresscoach

Du kommer att ha möjlighet att arbeta som en kvalitetssäkrad terapeut och stresscoach och använda din utbildning som kompetensutveckling inom kommunikation och ledarskap. Vi stöttar dig till att utvecklas inom din spetskompetens och nå din fulla potential som coach och terapeut.

 

Examen

När du slutför utbildningen blir du certifierad som stresscoach och kvalitetssäkrad terapeut via Svenska Friskvårdsförbundet.

 

Boka möte

Omdömen från våra nöjda studenter:

"Det var väldigt bra, lärorikt och inspirerande.Bästa utbildningen jag har gått! Så personligt och genuint. Sara är proffs! Så viktigt att komma till insikt och få bättre självkänsla. Superbra, underbart, utvecklande, fantastiskt, roligt.- Marie

"Så bra utbildning - Rekommenderar varmtJessica Fururnäs

"Sara, jag har tänkt på dig i omgångar och hur lycklig och stolt jag är som utbildade mig till stresscoach. Har fått frågan många gånger om jag rekommenderar utbildningen. JA! har jag svarat direkt, det är nog den utbildning som jag är mest stolt över och där jag har lärt mig mest samt, den inre resan om sig själv är otroligt viktigt att göra. Ett med sig själv - tack för en otroligt bra utbildning, förändrar en på djupet och lär en att lita på sig själv.

-  My Håkansson

Personligt ledarskap

I utbildningen får du lära dig personligt ledarskap - att lyssna till din inre ledare.

Vem är du när du mår bra? Är du den du vill vara?

Hur blir du den du vill vara?

När du är utbildad stresscoach kan du med din kompetens och erfarenhet inom personligt ledarskap och inre förändringsarbete verka som coach inom livets alla områden.

Du får den kunskap som du behöver för att coacha andra till att leva ett liv i balans och harmoni med mer energi, kraft och inre styrka.

Vill du bli en riktigt bra coach som verkligen förstår vad ditt sinne, kropp och själ behöver och kunna förmedla det vidare till dina kunder och kursdeltagare?

Nyckeln till en bättre framtid börjar med personligt ledarskap.

Att bemästra dig själv är första delen i att kunna coacha andra i personligt ledarskap och inre förändringsarbete.

BÖRJA LEVA DITT LIV PÅ DINA VILLKOR

"Utbildningen är som Feng Shui för själen" -Marianne 

Utbildning i 3 delar - helt online

 

 1. Utbildningsdagar, examination och diplomering. Under distansutbildningen får du lära dig de verktyg du behöver för att hantera den vardagliga stressen för att uppnå balans i livet. Verktygen för förändringsarbete, personlig utveckling och självkännedom. Lära dig använda verktygen och kunskaperna du får med dig. Teori och praktik varvas för bästa inlärning. Mentorträffar och examinering med direkt feedback från utbildningsledare. Du är Diplomerad Coach.
 2. Praktik coaching och personligt ledarskap. Praktiken består av de momenten du behöver genomföra för att bli certifierad stresscoach. Du genomför 40 timmar coaching med egen betalande kund. Du ansvarar själv för att göra dina timmar med egen kund. Du är redan diplomerad coach och har alla kunskap för att coacha dina kunder och jobbar här med att få en erfarenhet av yrket för att få göra certifieringsprovet. 
 3. Examination och Certifiering. Du genomför certifieringsprov via svenska friskvårdsförbundet för att bli kvalitetssäkrad terapeut. Du är Certifierad Coach

 

Boka möte

Utbildningen är för dig:

Lyssna på Annas berättelse Här➝

Ceritifierad Coach är för dig oavsett om du vill kompetensutveckla dig inom hälsa och ledarskap i din nuvarande roll, som personalutveckling eller om du vill starta eller skala upp ditt företag. 

Du kan erbjuda dina kunder en tjänst som är livsförändrande, helt online eller på plats. Du får hjälp att hitta din nisch och ta fram hur du kan skapa en kraftfull lösning till dina kunder helt utifrån hur du själv vill arbeta. 

Du behöver ha engagemang och ett driv utöver ditt intresse för hälsa och ledarskap.

Boka möte

Antagning är viktigt för att veta att du har rätt förutsättningar för utbildningen

- lika viktigt för dig som för oss.

Som utbildningsledare använder jag min förståelse för det mänskliga sinnet och min passion för att leva livet till fullo för att ge andra möjligheten att kliva fram som vem du egentligen är. 

När du utbildar dig till Coach med HälsoMotiv får du lära dig gåtan om relation och kommunikation. Självkänsla, Självkännedom, Självkärlek och öppna upp för en kontakt mellan själen, kroppen och sinnet. För att bli ditt bästa du får du jobba med styrkor för att bli ditt autentiska jag. 

För att bli entreprenör och framstående coach i branchen finns det inga genvägar. Var ödmjuk för din kompetens. Din framgång beror på dig, din vilja att lyckas och ditt ledarskap. 

Det finns inget värde i att tro att du redan är mästare, du har inte ens börjat.

 

Utbildningsledare Sara Skog 

Är grundare och vd för Hälsomotiv Sara Skog AB som är ett utbildningsföretag i ledarskapsutveckling

Utbildar coacher i mental träning och stresshantering. 

Alltid utifrån ett vinnande mindset. 

Sara har satt samman kunskap från 8 års studier kring ledarskap utifrån hjärnans fysiologi och psykologi samt hälso- och beteendevetenskap vilket nu är paketerat i 10 moduler med de allra bästa metoderna för att uppnå verklig framgång.

Branschen saknade en utbildning som får med helheten och där den examinerade studenten får möjligheten att bli fullständigt trygg i sin nya professionella roll. 

Med rätt stöd i utbildning ökar sannolikheten för studenterna att lyckas med hela 95%. Studenterna behöver ha rätt stöd i sitt lärande och med Sara Skog som mentor med livecoaching 2-3 h per vecka och ett fantastiskt community där inspiration, välgång och framgång är ledorden går det bara att lyckas. 

Vi avslöjar hur du kan börja leva utifrån ett vinnande mindset och uppnå din fulla potential. 

Under 12 månaders studier utifrån det bäst skapade konceptet kommer du med banbrytande metoder att implementera kunskaperna och med lätthet och glädje transformeras till ditt bästa jag. En inre resa såväl som yttre. 

När du lär dig förstå hur din hjärna faktiskt fungerar och hur den håller dig tillbaka kan du också bemästra livet på de alla bästa sättet. Men du måste göra jobbet och verkligen lära dig hur du med lätthet kan nå dina mål och börja göra jobbet. 

Hälsomotivs metod är den bästa vägen att nå dina drömmar med faktiska och hållbara resultat.

Vänta inte på att det ska kännas rätt, då kommer du slösa din till det. Föreställ dig istället hur du om 12 månader har lyckats med mer än du tidigare kunnat ana att du skulle klara av. 

Det är för kostsamt för dig att inte våga prova. 

Men utbildningen är bara till för dig som vågar. 

Det räcker inte med att jag tror på dig utan du måste tro på dig själv. 

Lär dig hur redan idag och din transformation är igång. Steg för steg når du din framgång utifrån Hälsomotiv's beprövade metoder.

Boka möte

Kvalitetssäkrad Terapeut

 

Hälsomotiv är en godkänd skola och utbildningen är kvalitetessäkrad - en trygghet för dig och dina kunder.